Протеиновите барове не са само за бодибилдъри

Протеиновите барове не са само за бодибилдъри

5 април 2018

Манията по здравословното хранене превзема целия свят. Затрупани сме с информация за различни хранителни режими, тренировки и добавки. Все повече известни личности застават зад брандове, които са посветени на здравословното хранене. Разбирането за красиво тяло вече е здравото тяло – отминаха времената на възслабите модели и непрестанните диети с маруля.

 

Такива трендове могат само да ни радват, но май все още съществува стигма върху някои полезни храни. Член на “Active Choice” екипа скоро стана неволен слушател на разговор, който го доказва. В супермаркета момиче посяга към рафта с протеинови барове, а приятелят й я спира с думите „ама чакай, какъв е тоя протеин, ти бодибилдърка ли искаш да ставаш“. Представете си, още има хора, които смятат, че протеинът е „химия“, „отрова“ и „синтетика“. Решили сме да докажем на подобни хора, че всеки може да хапва протеинови барове, без значение дали е бодибилдър или не.

 

Храните, които са богати на протеин имат незаслужено спорна репутация. Той се възприема като калоричен. Дамите често смятат, че води до изграждане на солидна мускулна маса, но това е заблуда, която се подхранва от крещящите и внушителни опаковки на протеиновите продукти. Надписите „звяр“, „мощ“, „изверг“ и внушителните снимки на бодибилдинг тела, карат дамите да се страхуват да посегнат към тях.

 

Протеинът е макронутриент. Най-често можем да го открием в ядки и животински продукти. Първо доказателство, че не е някакво незнайно химично съединение, което луд учен е успял да синтезира в лаборатория. Хората са консумирали протеин от зората на човечеството. Тялото ни има нужда от голямо количество макронутриенти за да функционира. Протеинът спомага за поддържането и изграждането на мускулите. Това не трябва да значи, че от един протеинов бар на ден ще придобием мускули като на Арнолд Шварценегер или Рони Колман. Всъщност, протеинът съставя около 15% от теглото на всеки един човек (дори и да не е "нацепен").

 

Палео и Кето диетите са съставени от храни, които имат високо съдържание на протеини и добри мазнини, но при условие, че са нисковъглехидратни. Те са чудесен пример как стереотипите за протеина трябва да бъдат забравени. Истината е, че протеинът е мощен съюзник в борбата с излишните килограми и поддържането на здравословно тегло. Трябва му повече време да бъде разграден и метаболизиран от организма, което оставя дълготрайно чувство за ситост. Предотвратява скоковете на кръвната захар и ви кара да се чувствате жизнени и енергични. Ако отдавна се борите с досадните килограми или просто искате да се чувствате добре, балансираната консумация на протеинови барове ще ви помогне да преобразите тялото си. Ще получите „чиста“ и изваяна мускулатура, противно на възприетото.

 

Много пъти сме споменавали, че модерният човек води забързан начин на живот. След голямо натоварване, било то физическо или психическо, винаги ни се иска да похапнем нещо бързо и на момента. Това е перфектният момент да хапнем десерт с високо съдържание на протеин. “Active Choice” баровете са обогатени с над 30% висококачествен протеин, който ще помогне на тялото ви да се чувства и изглежда по-добре, без добавена захар или „синтетика“. Създадохме десерт, който е подходящ за всички хора и начини на живот. Без значение дали сте професионален атлет, активно трениращ, работещ, родител на прохождащо дете или просто момичето в супермаркета – протеинът е нужен на тялото ви. “Active Choice” баровете са вкусен и удобен начин да си го набавите по всяко време, където и да сте.

Пожелавам си егоизъм
31 декември 2018

За новогодишните обещания.

прочети още

За диетите, здравословния начин на живот и протеиновите барове.

прочети още
Седем дни без захар
7 септември 2018

Защо да спрем консумацията на захар за седмица и как протеиновите барове "Active Choice" могат да ни помогнат в това предизвикателство.

прочети още