Нещо повече от протеинов бар

Нещо повече от протеинов бар

13 май 2018

От “Active Choice” добре знаем, че не е лека задача да произвеждаш здравословна храна. Подводните камъни са много – трябва внимание при подбора на съставките, невероятен контрол при производство, тестване на десетки рецепти. Не е лесно и да убедиш хората, че протеиновите барове не са „химия“, „само за бодибилдъри“ или поредния тренд в хранителната индустрия. По тази причина искаме да ви разкажем защо създадохме “Active Choice”, какво ни вдъхновява и мотивира да сме това, което сме.

 

Вероятно всеки член от екипа ни е бил скептичен към идеята за протеиновите бараве като част от ежедневното меню на средностатистическия човек. С абсолютна сигурност никой от нас вече не мисли така. Сблъсквали сме се с метаболитни проблеми, умора, желание да хапнем нещо вредно. И сме намерили верен съюзник в протеиновите барове. Точно това ни вдъхнови да ви запознаем с идеята зад „Active Choice” в предходните няколко статии (виж раздел „Блог“). Разказахме ви защо стевията е сред най-ценните открития в хранителната индустрия, как ни позволява да похапваме десерт без капчица угризение. Припомнихме колко страхотни са ядките и семената – една позабравена суперхрана. Споменахме колко са важни фибрите за доброто функциониране на храносмилателната ни система. Разбихме мита, че протеиновите храни са предназначени само за „нацепеняци“ и бодибилдъри. Отхвърлихме идеята за мъчителното гладуване със седмици. Но най-важното, което направихме беше да разкажем за проблемите с кръвната захар и колко опасно ги подценяваме. Невероятен брой българи страдат от метаболитни проблеми и характерните за тях пикове и спадове в нивата на кръвната захар. И много малко хора се интерсуват или знаят за тях. Вложихме изключително много старание в това да направим продуктите на Active Choice възможно най-благоприятни за метаболизма и истински се гордеем от постигнатия резултат – десерт, който човек може да хапне без да прави компромиси със здравето си. Не си позволяваме да използваме вредни подсладители, само за да напишем на опаковката, че продуктът ни е „без захар“.

 

“Active Choice” не е поредният протеинов бар, който ще се загуби по рафтовете със здравословна храна. Продуктите ни са създадени с цел и мотивация – не сме оставили на заден план вкуса. Всяка от трите серии е уникална и интересна с вкусовите си качества. Тази комбинация от полезни съставки и вкус на истински добър десерт ни разграничават от другите барове и вафли. Едно прочитане на етикета е достатъчно да развенчае митовете, че десертите са непременно вредни и здравословните храни не могат да са вкусни.

 

Вероятно се питате защо решихме да стартираме с онлайн магазин. Отговорът вече трябва да е ясен – просто сме различни. Смятаме, че протеиновите барове трябва да заемат заслужено място под светлината на прожекторите. Модерните и действащи хора искат всичко да е максимално удобно и съобразено със забързаното ежедневие. Пазаруването на храна онлайн отдавна не е табу. Протеиновите барове вече не са продукт, който слагаме в кошницата си за да достигнем заветните 100 лева за безплатна доставка. Те са с нас в офиса, на разходка, на път, след тренировка, по време на лекции. Поръчваме си ги, защото наистина ни се хапват, отново.

 

Не бяхме скромни, знаем. Но много искаме да ви споделим колко труд, внимание и мисъл могат да бъдат вложени в един протеинов бар – от опаковката, през съставките и вкуса, до начина, по който се продава. Не ни се сърдете, че се хвалим, ако не сте опитвали протеиновите барове “Active Choice”. Тази статия и една хапка са напълно достатъчни да разберете. Вие вече сте действащ човек, а ние истински Ви подкрепяме!

Пожелавам си егоизъм
31 декември 2018

За новогодишните обещания.

прочети още

За диетите, здравословния начин на живот и протеиновите барове.

прочети още
Седем дни без захар
7 септември 2018

Защо да спрем консумацията на захар за седмица и как протеиновите барове "Active Choice" могат да ни помогнат в това предизвикателство.

прочети още