Vitamin Sea

Vitamin Sea

25 юли 2018

В разгара на почивките сме и вече нямаме търпение да организираме лятното си бягство. Тук идва вечният въпрос – море или планина? От „Active Choice” гласуваме за „и двете“! В този дух, решихме да ви споделим най-забавните (според нас) летни активности, съобразени с избора ви на дестинация.

 

В тази статия ще се спрем на морска тематика. Класика. Много от нас свързват лятната ваканция с безкрайни плажове и морска прохлада. Истината е, че морето може да ни донесе повече вълнение (хе-хе) отколкото предполагаме. Ако ви е писнало да се излежавате на плажа или да играете карти по цял ден, то този материал е за вас.

 

  1. Гмуркане.

Гмуркането носи репутация на спорт, който е труден и изисква голяма физическа подготовка. Истината е, че всеки може да се научи да се гмурка. Вече и по нашето Черноморие могат да се открият центрове за любителско гмуркане. Дайвингът е прекрасна възможност да преоткрием морето. В зависимост от локацията, можем да се натъкнем на останки от плавателен съд, интересен морски живот или просто да се насладим на тишината и спокойствието там долу. Съчетание от сливане с природата и излизане от зоната на комфорт. А и подводните снимки винаги стават страшно красиви!

 

  1. Уиндсърф

Няма да ви лъжем, уиндсърфингът изисква уроци и подготовка. Истината е, че по време на уроците можем да се забавляваме повече, отколкото предполагаме. Има някакъв чар в борбата с обличането на екипировката, всичкото падане и ставане, опитите да запазим баланс. Но щом научим основните похвати и успеем да се задържим на сърфа, усещането е неповторимо. Екстремните спортове буквално са заразни. Ако се запалиш и добиеш умение, уиндсърфът ще е в главата ти целогодишно.

 

  1. Плажен волейбол

Първоначално звучи като клише, но ние можем да спорим по този въпрос. Има причина плажният волейбол да е толкова популярен. Хората сме социални животни, какво по-добро от активност, която е споделена с компанията? Още по-добре, може да се окаже перфектна възможност да се запознаем с нови хора и да обогатим лятната ваканция със забавни истории. Хубавото е, че мрежа за волей може да се открие на почти всеки голям български плаж. Няколко игри ще превърнат поредния ден на плажа в интензивна тренировка, без изобщо да усетим.

 

  1. Парасейлинг

Парасейлингът е за онези дни от ваканцията, в които се чудите с какво да се захванете и имате свободен час на разположение. Капка смелост и няма да съжалявате, че сте избрали да прекарате известно време във висините над морето. Парасейлингът представлява „полет“ с парашут над морето, като излитането и кацането се осъществяват чрез специализирана лодка, наречена паракрафт. Полетът носи несравнимо усещане за свобода и доза адреналин, докато се радвате на гледка към брега от птичи поглед.

 

  1. Тренировка на плажа

Някои от нас не могат да прекарат и ден без тренировка. Не се изненадваме, поддържането на форма изисква отдаденост, а и какво по-хубаво от това да отделиш време за себе си? Тренировката на плажа е прекрасна възможност да се възползваме от страхотната гледка към морето, която дава разнообразие от четирите стени на фитнес залата. Упражненията на пясък са уникален начин да предизвикаме себе си, докато горим калории – доказано по-трудни са. В Интернет е пълно със страхотни предложения за упражнения на плажа, които можем да съобразим с обичайната си тренировка. Препоръчваме ви да изберете зазоряване или смрачаване, тъй като по това време плажовете са спокойни и ще можете максимално да се насладите на атмосферата.

 

Естествено, на която и от тези активности да се спрете, протеиновите барове са чудесен съюзник за всяка от тях. Дори и да изберете просто да се излежавате на плажа с книга в ръка, те ще ви донесат наслада и енергия по време на дългите летни дни. Високото съдържание на протеин и фибри, плюс страхотен вкус, е важна комбинация за добро хранене, което не бива да пренебрегваме дори през ваканцията. Само сложете няколко бара „Active Choice” в хладилната чанта и сте готови!

Пожелавам си егоизъм
31 декември 2018

За новогодишните обещания.

прочети още

За диетите, здравословния начин на живот и протеиновите барове.

прочети още
Седем дни без захар
7 септември 2018

Защо да спрем консумацията на захар за седмица и как протеиновите барове "Active Choice" могат да ни помогнат в това предизвикателство.

прочети още